SERVIS PRO ČLENY

Knap má mít strategii, jak zefektivnit Českou poštu do října, vzkazuje vnitro (Aktualne.cz 18.6.2018)
Pošta má podle zadání ministerstva vnitra zrychlit převod poboček na partnery, zmodernizovat třídicí uzly i balíková centra a zkvalitnit IT infrastrukturu.
PŘEHLED: Pošťák bere 20 tisíc, strojvedoucí dvojnásobek (idnes.cz 5.6.2018)
Růst mezd je na vrcholu. Štědré, mnohdy dvouciferné přidávání firem nebere konce. Přesto jsou v tempu růstu u jednotlivých profesí velké rozdíly. Zatímco kovář si za deset let polepšil téměř o deset a hasič takřka o třináct tisíc korun, jsou profese, kde se přidávaly jen stokoruny.
Už jste zaplatili daň z nemovitostí? Termín končí, místo složenky může přijít e-mail (Aktualne.cz 1.6.2018)
V praxi stačí, když peníze dojdou na účet státu do čtyř pracovních dnů po konci května.
Méně práce za stejný plat? Odbory mají pro Česko nový cíl, lákavý sen však může zadřít ekonomiku (ceskatelevize.cz 31.5.2018)
Češi stráví v práci vůbec nejvíce času v Evropské unii. Tvrdí to čeští odboráři, podle kterých například zaměstnanec v sousedním Německu za celý život pracuje v součtu o devět let méně než Čech. Odboráři proto chtějí prosadit zkrácení pracovní doby o třicet minut denně – podle nich je to nutné pro ekonomický růst země. Zástupci průmyslu však nesouhlasí. A i podle ekonomů by mohl takový krok českou ekonomiku zpomalit.
Poštovní spořitelna sází na pojištění. Zvýší počet specializovaných přepážek na čtyřnásobek (Aktualne.cz 30.5.2018)
Nová smlouva umožnila Poštovní spořitelně spustit na poštovních pobočkách i prodej pojištění. Do té doby na něj měla monopol Česká pojišťovna.
Vláda opět rozhodla o dotaci 800 milionů Kč pro Českou poštu. Firmě loni klesl zisk (byznysnoviny.cz 30.5.2018)
Babišova vláda schválila návrh na úhradu ztrát České pošty. Daňoví poplatníci tak formou dotace poskytnou poště 800 milionů Kč. Stát by měl letos České poště uhradit čisté náklady za roky 2013 a 2014 ve výši 200 milionů korun. V dalších dvou letech pak vždy po 300 milionech Kč.
Nový šéf pošty Knap bude mít za úkol snížit náklady (tyden.cz 28.5.2018)
Nový generální ředitel České pošty Roman Knap, který dosud vedl českou pobočku softwarové firmy SAP, by se mohl ujmout funkce v polovině června. Bude mít za úkol výrazně zlepšit hospodaření pošty, mimo jiné snížením nákladů. Informovala o tom mluvčí ministerstva vnitra Alžběta Cimová.
Evropská komise chce zakázat plastové nádobí, brčka, i vatové tyčinky (idnes.cz 25.5.2018)
Evropská komise navrhla zákaz jednorázových plastových brček, nádobí i některých dalších plastových výrobků na jedno použití. Jejich prodej má být zakázán, pokud existují dostupné a cenově přijatelné alternativy. Komise se tímto krokem snaží lépe chránit životní prostředí a omezit znečištění oceánů.